"Vores 23.000 medlemmer får rabat på deres el - det kan du også få"

Mere batteritid på din smartphone sparer på strømmen

Nu om dage har rigtig mange mennesker skiftet den gamle mobiltelefon ud, og i stedet anskaffet en smartphone. Disse har rigtig mange muligheder, og er uden tvivl meget smarte. Men desværre skal de også tit lades op. Derfor er der ekstra god grund til at slukke for telefonen, når man ikke bruger den. På den måde forlænger man nemlig batteritiden. I det hele taget er der rigtig mange nemme måder, at spare på strømmen med en smartphone.

Der findes flere smarte måder, at forlænge batteritiden på ens smartphone. Man kan blandt andet nøjes med, at bruge strømmen til de funktioner, som man rent faktisk benytter. Det viser sig nemlig, at langt de fleste smartphones har baggrundsprogammer kørende, som bruger en masse strøm. Og disse reducerer telefonens batteritid væsentligt.

Præcist hvilke programmer som kører i ens baggrund, afhænger af hvilken telefon man ejer, samt om man har downloadet ekstra programmer. Der er dog visse fælles funktioner, som findes på alle smartphones, og som kan forlænge batteritiden. Blandt andet er det en god ide at justere lysstyrken på skærmen, og ligeledes kun have 3G-netvæk aktiveret, når man bruger det.

 

Spar på strømmen på smartphones

Alle de funktioner du finder herunder bruger strøm, og vil derfor være besparende at slå fra, når de ikke er i brug.

Sluk for WIFI
Standard indstillingen på mange smartphones er, at de konstant leder efter WIFI netværk i nærheden, så man hurtigt kan komme på nettet. Dette koster dog megen strøm, og det kan sagtens betale sig at slå det fra, når man alligevel ikke bruger det, eller hvis man ved, at der ikke er nogen netværk i området.

Brug 2G i stedet for 3G 
Der er mange steder mulighed for at surfe internet på 3G netværk i stedet for det langsommere 2G netværk. Dette bruger dog også mere strøm, og det kræver ekstra energi at lede efter 3G netværk, hvis der er dårligt signal. Derfor er det en god ide at slå sit 3G fra, når man ikke surfer, tjekker mail eller andre ting, hvor en hurtig forbindelse er at foretrække.

Sluk for Bluetooth
Denne funktion bruges, når man kommunikerer imellem sin smartphone og computer eller lignende. Bluetooth bruger strøm, så sluk for det så snart det ikke bruges.

Sluk for push
Denne smarte funktion bruges til at lade mailprogrammer og lignende opdatere konstant. Dette koster batteritid, så hvis du kan undvære det, bør pushfunktionen være sat på manuel aktivering. Dette kan oven i købet spare på dit dataforbrug.

Skru ned for lysstyrken
Standard indstillingen for displayet på rigtig mange telefoner er maksimal lysstyrke. Dette ser også flot ud, men er desværre også én af de mest strømslugende funktioner. Derfor kan du spare meget på strømmen, hvis du skruer ned for lysstyrken.

Hurtig stand-by
Din smartphone har højest sandsynligt mulighed for aktivering af hurtig standby. Dette betyder at telefonen lukker ned efter 30-60 sekunder, og ikke ligger tændt i lommen eller på andre tidspunkter, hvor den ikke er i brug.

Sluk for GPS
Så snart du ikke bruger GPS navigation på din telefon, da bør den slukkes. Er den konstant tændt, bruger forskellige programmer strøm på hele tiden at hente opdateringer om hvor du befinder dig.

Brug ikke live baggrunde
Selvom live baggrunde ser strålende og flotte ud, så koster de også batteritid. Vælg derfor i stedet en mørk og stillestående baggrund, som kræver meget mindre energi. Dette gør sig især gældende på nye smartphones, hvor der er mulighed for meget farverige og krævende baggrunde.

Et lille hint er, at der på de fleste smartphones findes en sparefunktion, som med et enkelt tryk sætter telefonen over på en sparetilstand. Findes der ikke sådan en funktion på din specifikke smartphones, så kan der ofte hentes programmer dertil.