"Gør som vores 23.000 medlemmer og spar 25 pct. på din elpris"

Beregnet ud fra Energitilsynets seneste prisundersøgelse

Køb energivenlige hårde hvidevarer

Til trods for at der er sket store fremskridt de senere år, når det gælder reduceringen af hårde hvidevarers strømforbrug, så er realiteten, at de stadigvæk står for en meget stor del af den årlige strømregning. Det er derfor en rigtig god ide at holde øje med diverse energimærkninger, når man skal købe disse, da forskellige producenters modeller varierer meget i strømforbrug.

Cirka en tredjedel af en dansk gennemsnitshusstands strømforbrug går til de hårde hvidevarer i hjemmet. Der kan således være meget store besparelser at hente ved et skifte, hvis man har et køleskab eller en fryser af ældre dato stående i huset, da disse ofte har et meget højt strømforbrug.

Hvis man vælger at anskaffe sig nye hårde hvidevarer, er det ganske let at finde ud af hvilke modeller, der er mest strømbesparende, takket være energimærkningen. Denne giver brugeren et nemt-tilgængeligt billede af, hvor meget strøm et specifikt apparat bruger, og gør det nemt at sammenligne forskellige modeller.

Man opererede indtil slutningen af 2011 med en klassificering, hvor A-mærket var det absolut bedste et apparat kunne opnå. Siden har man indført endnu bedre certificeringer, som følge af de mange fremskridt som er gjort indenfor strømreducering. Således er den bedste energimærke certificering et apparat kan opnå ikke længere bare A-mærket, men en A+++ certificering.

EU har indført en energimærkningsordning af energirelaterede produkter. Denne er obligatorisk, og siger at en række forskellige husholdningsprodukter skal energimærkes. Ordningen omfatter dog ikke brugte produkter, men kun nye.

Denne energimærkning giver forbrugeren en nem måde, at vælge de mest energieffektive produkter blandt andet indenfor hårde hvidevarer. Formålet med denne mærkning er, at gøre informationer omkring både strømforbrug, vandforbrug og generel effektivt så tilgængeligt som muligt.

Energimærkning skal derfor ses som en hjælpende hånd til forbrugeren. Den gør det nemt at finde frem til de mest energieffektive hårde hvidevarer, som er de billigste i drift.

Vilkår og betingelser *
Elforbundet.dk må registrere og behandle mine kontaktoplysninger, samt overføre disse til det elselskab, der vil fremsende et uforpligtende tilbud. Jeg er oplyst om, at jeg altid kan tilbagekalde mit samtykke. Foruden et el-tilbud sendes 1-4 mails/md. om andre besparelser - således kan Elforbundet.dk være gratis for alle. Disse kan afmeldes via link i første mail.

SÅDAN FÅR DU NEMT BILLIG EL

  1. Udfyld formularen - det tager under 1 minut

  2. Du modtager snart en e-mail med vores fælles el-aftale

  3. Opsigelse af dit nuværende elselskab sker helt automatisk

Spørgsmål? Altid gratis ekspertrådgivning