"Vores 23.000 medlemmer får rabat på deres el - det kan du også få"

Få opsat minivindmølle, skån miljøet for CO2-udledning og spar penge på el

For mange danske hustande er strømregningen en af de helt store udgifter på budgettet. Som følge af dette er der naturligt nok mange, som gerne vil nedsætte strømforbruget, og på den måde spare penge på elregningen. Denne fornuftige beslutning er det ikke kun én selv og familien som vinder på, men også miljøet.

Et godt supplement til at spare på strømmen er, at man også selv producerer strøm. Det kan måske virke som en stor mundfuld i første omgang, men faktisk er der i dag masser af gode muligheder for, at opstille sin egen mini-vindmølle, som kan producere miljørigtig og billig strøm.

Det kan lyde besværligt at skulle opsætte en minivindmølle, men overraskende nok viser dette sig ofte ikke at være tilfældet. Samtidigt kræver det heller det store arbejde at koble minivindmøllen til ledningsnettet.

Mini-vindmøller er, som mange nok har gættet, noget mindre end de almindelige vindmøller, som kendes fra det danske landskab. Mini-vindmøllerne fås i størrelser helt ned i 1 til 2 meter. De egner sig derfor rigtig godt til opstilling i byer og i bygningsmiljøer, hvor man ellers normalt ikke ser vindmøller. Mini-vindmøller kan ganske nemt monteres på bygninger, eller alternativt på en mast eller et fundament. Samtidigt er mini-vindmøllerne så godt som støjfrie, og generer derfor ikke omgivelserne, hvilket udvider opsættelsesmulighederne gevaldigt.

Der er sket utrolig meget på den teknologiske front indenfor mini-vindmøller de seneste år. I dag er de således i stand til at kunne udnytte selv den mindste mængde vind. Dette har udvidet interessen for private investeringer i mini-vindmøller, da disse tit vil kunne betale sig selv ind i igen over en periode på kun 7 til 10 år. Samtidig kræver mini-vindmøllerne meget lidt vedligeholdelse. De vil derfor fortsat kunne producere strøm, efter at de har tjent sig selv ind.

Præcist hvor meget strøm man kan forvente af en mini-vindmølle afhænger naturligt nok både af model, møllens størrelse og hvilken type der vælges. Én af de større modeller med en maksimaleffekt på 5 kW, vil levere i omegnen af 13.000 kWh per år, hvorimod en mindre model måske vil producere omkring 3.000 kWh årligt.

 

Bestilling og installation af møllerne:

1. Kontakt en leverandør af mini-vindmøller, som vil kunne fortælle dig mere om hvilke muligheder der forelægger for installation af mini-vindmøller.

2. Det kræver assistance fra en fagmand med særlig viden på området. Han kan hjælpe med at tilslutte mini-vindmøllen til det nuværende el-net.

3. I forbindelse med installation af mini-vindmøller vil man få tilsendt en ansøgning om opstilling af møllen. Denne skal sendes til kommunen.