"Vores 23.000 medlemmer får rabat på deres el - det kan du også få"

Brug sort/hvid samt kladde-kvalitet udskrift på din printer

Hvis man sætter sin printer til at bruge kladde-kvalitet og til at printe i sort/hvid, sparer man på dyr blæk.

På den måde skal man sjældnere ud og investere i nye, dyre blækpatron og tromler, hvilket kan spare én for mange udgifter. Samtidigt er dette en meget miljørigtig løsning, da blækpatronsproduktion og produktion af tromler begge skader miljøet.

Rigtig mange printeres standard indstilling er, at de udskriver i farver, hvilket i mange tilfælde er ganske overflødigt. Det viser sig nemlig at udskrift i sort/hvid og kladde-kvalitet er mere end rimeligt, og at læsbarheden på ingen måde bliver forringet. Som regel er det kun logoer og eventuel grafik, som kræver farver. Indstiller man derfor sin printer til at printe ud i sort/hvid kladde-kvalitet, så spare man på blækken og i sidste ende også på pengene.

Det er ganske nemt at indstille sin printer til sort/hvid kladde-kvalitet. Man skal blot finde printmenuen på computeren. Krydse af ved at man vil ændre indstillinger under ”print” eller ”udskriv” under ”filer” menuen. Derefter skal man enten trykke på knappen ”default”, ”standard” eller ”OK”. Dog er det ikke sikkert, at printeren husker indstillingerne til næste gang, såfremt knappen hedder ”OK”.

Ved at spare på blækket og gøre indkøb af nye blækpatroner og toner til en mere sjælden begivenhed, reducerer du også dit samlede CO2-aftryk. Produktionen af nye blækpatroner og tonertromler er nemlig en meget energikrævende proces, og involverer giftige stoffer såsom forskellige former for plastic, jernholdige metaller, aluminium, tonerpulver og kobber. Samlet betyder det, at for hver patron eller tromle du sparer, belastes miljøet for 13 kg mindre CO2.

 

Brugt lasertoner og inkjetpatroner skal afleveres på genbrugsstationen

Både lasertonere og inkjetpatroner er klassificeret som farligt affald. Det må derfor aldrig smide ud sammen med den normale affald, men skal derimod afleveres på genbrugsstationen, så det ikke ender på affaldsforbrændingen. Både inkjetpatroner og lasertonere kan nemlig indgå i produktionen af nye varer, hvilket skåner miljøet. Samtidigt sørger genbrugsstationen for at bortskaffe de farlige stoffer korrekt.

Rundt omkring på landets genbrugsstationer bliver brugte inkjetpatroner og lasertonertromler kategoriseret som farligt affald. Fordi inkjetpatroner og lasertoner indeholder plastik, giftige stoffer, metaller og rester af tonerpulver, er det skadeligt at brænde dem af på normal vis. Man må derfor ikke smide inkjetpatroner og lasertoner ud med husholdningsaffaldet.

Brugte lasertoner og inkjetpatroner skal afleveres på genbrugsstationen, eller alternativt på et af de mange godkendte indsamlingssteder. Dette sikrer, at dine aflagte inkjetpatroner og lasertonere bliver håndteret korrekt, når de skal afskaffes.

Hver gang man indlever inkjetpatroner og tonertromler disse steder, vil de kunne blive genanvendt, så der ikke behøves at blive produceret så mange nye. Faktisk viser det sig, at disse patroner og tromler kan bruges op til tre gange, før de skal kasseres. Og når de bliver dette, så bliver de endda omdannet til nye varer, blandt andet karrosseridele, hegnspæle, skosåler og meget andet.

Som følge heraf er man med til at reducere den CO2 udledning, som sker når der skal produceres nye varer. Der skal nemlig bruges store mængder energi på at producere det plastik og metal, som bruges til at lave nye patroner og tromler. For hver toner og/eller tromle man genanvender, vil man kunne spare miljøet for imellem 3 og 13 kg udledt CO2.

Hver altid sikker på, at du indleverer både brugte tonertromler og blækpatroner på genbrugsstationen eller hos godkendte private aktører. Ligeledes kan både patronerne og tromlerne indleveres hos forhandleren, som gerne sørger for at bortskaffe dem.