"Vores 23.000 medlemmer får rabat på deres el - det kan du også få"

En computers strømforbrug kan reduceres i Windows og Mac OSX

Man kan ganske simpelt reducere ens computers strømforbrug ved at indstille strømstyringssystemet (power management). Alle nye versioner af både Windows og Mac OSX indeholder et strømstyringssystem, hvor man kan sørge for, at computeren bruger mindst mulig strøm på unødvendige opgaver.

Der er desværre mange, der endnu ikke er klar over de besparelser, som man kan opnå ved at reducere computerens strømforbrug. Fordi så mange danskere har mindst én computer i hjemmet, og bruger denne flittigt, vil der både være rigtig mange penge at hente på dette, og samtidigt vil det være til stor gavn for miljøet.

Man kan i styresystemer af nyere dato finde indbyggede power management systemer. Dette er til for, at man kan opnå en god balance imellem computerens ydelse og dens strømforbrug. Det handler om at udnytte computerens ressourcer optimalt, så man både opnår en god ydeevne, og samtidigt ikke bruger unødvendig strøm på spildt processoraktivitet og lignende.

Et power management system sørger konstant for at måle de aktiviteter, som hele tiden foregår på computeren. Finder den unødvendige aktiviteter, så sørger systemet for at lukke dem ned eller sammensmelte dem. Begge dele er en rigtig vej til at opnå et lavere strømforbrug.

Før i tiden var disse power management systemer langsommelige, og betød blandt andet en længere opstartstid og generelt længere ventetider, når man brugte sin computer. Moderne systemer er dog blevet langt mere effektive, og den gennemsnitlige bruger vil med stor sandsynlighed ikke blive forstyrret af disse. Der er således stort set kun positive aspekter ved dagens power management systemer.