"Vores 23.000 medlemmer får rabat på deres el - det kan du også få"

Reducerer fryserens strømforbrug ved jævnlig afrimning og spar penge

Hvis en fryser skal fungere optimalt, så skal den afrimes jævnligt. Den is og rim som samler sig på fryserens sider har en isolerende effekt. Det betyder, at fryseren skal arbejde hårdere, og derfor bruge ekstra meget strøm. Derfor bør man som udgangspunkt afrime sin fryser hver gang islaget er bliver en halv centimeter tykt, eller som minimum to gange årligt.

Det kan måske se ud som om, at alt er som det skal være når der er is og rim på fryserens sider, og at temperaturen er korrekt. Dette er dog ikke tilfældet.

Det viser sig nemlig, at is og rim på fryserens kølelegemer og sidevægge nedsætter fryserens evne til at køle. Den isolerende kappe som isen skaber, tvinger fryserens kompressor til at arbejde ekstra hårdt for at opnå de ønskede – 18 grader, hvilket resulterer i en højere elregning.

Hvis islaget i din fryser er over ½ centimeter tykt, så er det tid til en omgang afrimning. Dette klares ganske nemt ved at følge denne fremgangsmåde:

1. Tøm din fryser for alle madvarer.

2. Afbryd strømmen til din fryser.

3. Sæt en gryde eller to med varmt vand ind i fryseren, og luk derefter for låget.

4. Efter et stykke tid vil du kunne se, at isen på fryserens sider begynder at løsrive sig. Isen er derfor ganske nem at fjerne i store flager, og du vil efter kort tid kunne nyde en isfri, og ikke mindst mere energibesparende fryser.

 

Opstår der hurtigt is og rim i fryseren?

Hvis der hurtigt opstår rim og is i fryseren, så kan dette ses som et tegn på, at lågen/døren ikke slutter så tæt som den skal. Dette skyldes som regel en defekt gummiliste. Et trick til at teste om lågen/låget i ens fryser slutter tæt optimalt, er at man sætter et stykke papir i klemme i under dette. Bliver papiret ikke siddende, så er det fordi lågen ikke slutter ordentligt tæt, og bør fikses.

En defekt låge i fryseren resulterer i, at kompressoren skal bruge ekstra energi på at nedkøle den varme luft, som konstant trænger ind i kølerrummet som følge heraf. En defekt låge kan derfor betyde en større elregning, og bør repareres hurtigst muligt. Det gøres ved at udskifte den gummiliste, som man finder imellem låget og fryserens åbning.

 

Vælg en fryser der er energirigtig

Hører din nuværende fryser ikke ind under kategoriseringen energieffektiv, så bør det overvejes at erstatte den med en fryser med en høj energiklasse. Allerbedst vil være en fryser i energiklasse A++ eller A+++.